Plåtslagare Uppsala

Takproffsen i Uppsala

Tak

Vi har arbetat med tak så länge vi kan minnas. Vår samlade erfarenhet gör att vi har mycket god kunskap om vad som krävs för att underhålla, renovera och lägga nya tak. Vi vet även vilka material som passar bäst på olika tak och kan hjälpa till med allt från mindre reparationer till hela takläggningar på nybyggen. 

När det kommer till tåliga och pålitliga tak finns det två stora huvudalternativ som är de vanligast använda på marknaden - plåttak och ler- eller betongtegel. Vi har god kunskap om dessa taktyper och har även möjlighet att arbeta med alternativa material såsom exempelovis en ny underhållsfri legering av magnesium och zink. Vilken typ av tak du ska välja beror främst på husets konstruktion och dina egna personliga preferenser.

PLÅTTAK

Ett väl monterat och högkvalitativt plåttak har goda möjligheter att hålla i upp till hundra år. Det är det tåligaste alternativet på marknaden och är ett flexibelt material som går lätt att forma efter husets konstruktion. Det behöver dock underhåll, men inte i lika stor utsträckning som ett tegeltak.

TEGELTAK

Tegeltaket är relativt tåligt, dock krävs det att man byter takpapp med jämna mellanrum. Det kan även vara bra att se över takpannorna och byta ut eventuellt skadade pannor drygt en gång om året. Om ett tegeltak vårdas på rätt sätt kan det hålla väldigt länge och det ger huset en klassisk och stilren karaktär.

UNDERHÅLLSFRITT

Idag har det kommit en rad nya material och beläggningar som kan förlänga takets livslängd och minska behovet för underhåll. Vi har bland annat provat en legering av magnesium och zink som fungerar som ett väldigt tåligt och plåitligt alternativ som inte kostar så mycket mer en ett plåttak av standardmodell.

TOTALENTREPRENAD

Vi kan även erbjuda totalenterprenad med serviceavtal där vi tar hand om allt från planering till utförande. I de fall som det behövs plockas in underleverantörer sköter vi all kontakt med dem så att du som kund endast har kontakt med oss som huvudleverantör.

 

Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert!